Kunnen we iedereen zijn eigen buurt geven?

By September 28, 2016News

 

Ruim een jaar geleden begonnen we aan Wazzurb omdat we het fijn zouden vinden om meer contact te hebben met de mensen uit de buurt waar we wonen. We zijn niet de enigen, uit onderzoek blijkt dat:

“Meer dan 65% van alle Nederlanders meer contact met mensen uit hun buurt zou willen”.

Net als iedereen hadden we het ontzettend druk en daardoor soms onvoldoende tijd om contact te leggen en te onderhouden met mensen uit onze buurt. In de dagelijkse mallemolen van werk, sport, uitgaan, kinderen en alle andere verplichtingen mis je soms de tijd en energie om te zien wat er vlakbij je gebeurt. Omdat we (Joey, Ronald, Huub, Martin en ik) software mensen zijn gingen we op zoek naar een manier om het makkelijker te maken om te delen en te verbinden met mensen rond de plek waar we woonden. Zo begonnen we aan Wazzurb, een app waarbij alles gebeurt binnen een cirkel met een doorsnee van een kilometer om je huis. De plek waar je woont, leeft, eet, slaapt, liefhebt, huilt en lacht.

Wij denken dat de beste manier om uit te vinden wat mensen willen met Wazzurb is door ze er mee te laten werken. Dus begonnen we aan Fase 1: het op basis van gebruikersinput ontwikkelen van een app waarmee je kan delen en verbinden in de buurt. Dat is de reden dat we al na 6 weken ontwikkelen live gingen met een eerste versie van Wazzurb. Dat is de reden dat we er gek op zijn om zowel online als offline te praten met jullie, onze gebruikers. En dat is de reden dat we vaak nieuwe releases doen, waarbij we de lessen die we van jullie leren verwerken in Wazzurb. Vandaag hebben we een nieuwe versie van Wazzurb live gezet in de App store en Google play.

We hebben afscheid genomen van Metis Jones
Metis Jones heet nu Wazzurb HQ. Toen Wazzurb een maand of drie geleden veel gebruikers begon te krijgen zochten we een manier om met ze te kunnen praten en om nieuwe gebruikers welkom te heten. Dus bedachten we Metis Jones, een gebruiker die overal aanwezig is. Dat was ontzettend leuk en we enorm veel geleerd wat jullie vertelden aan Metis. Maar het was voor sommige mensen ook verwarrend om dat niet duidelijk genoeg was dat Metis een fictief personage was. Dat vonden we niet goed voelen en daarom hebben we Metis laten gaan. Metis is opgevolgd door Wazzurb HQ. Je ziet ons terug in je tijdlijn en kan nu rechtstreeks chatten met ons team.

Profielen buiten je buurt bekijken
In Wazzurb heeft iedereen zijn eigen buurt. Jouw buurt is een cirkel met een doorsnee van een kilometer om je huis. Het was zo dat je alleen de profielen kon zien van mensen die binnen jouw buurt wonen. Dat hebben we veranderd. Je kan nu ook de (openbare) profielen zien van mensen die niet binnen jouw buurt wonen. Dat is handig als ze bijvoorbeeld hebben gereageerd op iemand die aan de rand van jouw buurt woont. Hierdoor ontstaat een netwerk van elkaar overlappende cirkels….We zijn benieuwd hoe dat zich gaat ontwikkelen.

Uitnodigen niet meer met papier
Je kunt andere mensen uitnodigen voor Wazzurb en we vinden het helemaal te gek als je dat doet. De manier waarop je dat doet hebben we veranderd. Het ging eerder via persoonlijke uitnodigingen en flyers die per reguliere post werden verzonden. Heel veel papier. Ten eerste vond lang niet iedereen dat leuk, ten tweede werkte het niet goed en tenslotte is al dat papier niet goed voor het milieu in jouw buurt. Daarom hebben we een nieuwe uitnodigen functie gemaakt. Die is digitaal, snel en handig. Probeer maar eens.

Lanceren
Over een maand of 2 sluiten we Fase 1 af. Dan wordt het tijd om de hele wereld te laten weten dat we er zijn. We gaan Wazzurb lanceren tijdens een groots launchevent waarbij jullie niet mogen ontbreken. Wil jij erbij zijn? We hebben 50 VIP plaatsen in de zaal gereserveerd. Stuur me een mail als jij één van die plekken wilt hebben, we geven ze weg op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.    

Gerben (gerben@wazzurb.com)
CEO@Wazzurb